Valikko Sulje

Riittääkö yrityksen kotisivuiksi pelkät Facebook-sivut?

Lue miksi yrityksellä kannattaa olla myös perinteiset kotisivut Facebook-sivujen lisäksi

Vastaus: Ei riitä.

Ja seuraavana kysytäänkin, että miksi ei riittäisi? Avataanpa asiaa hieman, niin hyvien, kuin huonojenkin puolien kantilta. Facebook-yrityssivu voisi toimia kotisivun korvikkeena pienille parin hengen kioskeille. Se tarjoaa oivan ja todella helpon keskustelurajapinnan b2c-keskustelulle, esimerkiksi chatin kautta. Ja ennen kaikkea sivujen ylläpitäminen on ilmaista. Myös kaikkea kivaa ajankohtaista voi Facebookin kautta helposti ilmoitella,  esimerkkinä vaikkapa pieni lounasravintola: Päivän ruokalistasta voi helposti tehdä oman postauksen sivusta tykkääville. Helppoa ja halpaa markkinointia siis!

Mutta jälleen kerran vanha sanonta pitää paikkansa, myös tässäkin asiassa: Ilmaista lounasta ei ole. Seuraavassa muutama asia miksi pelkkä FB-sivu ei riitä:

Hakukonelöydettävyys

Google indeksoi kyllä Facebookissa tehtyjä julkaisuja, mutta vain murto-osan niistä. Kuinka usein olet nähnyt Facebook-julkaisuja hakutulosten joukossa? Niinpä, harvoin minäkin. Oikealla tavalla hakukoneoptimoidut kotisivut palauttaa  etsityn tiedon heti.

Muokattavuus

Facebook-sivulla et voi muuttaa kuin muutamaa kuvaa ja muutamia tekstiosia. Perinteisellä kotisivulla voit tilanteen tai ihan minkä tahansa mielijohteen mukaan vaihtaa sisältöä ja ulkoasua vaikka päivittäin. Pelkällä yrityssivulla Facebookissa olet vain pieni piste harmaan massan seassa, kun taas kotisivuistasi voit tehdä oman brändisi mukaiset pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Kotisivuillasi pystyt paremmin ja yksityiskohtaisemmin kertomaan tuotteistasi sekä palveluistasi.

Näkyvyys

Facebook, niin kuin Googlekin muuttaa algoritmejaan koko ajan. Tätä tekstiä kirjottaessa Facebook on esimerksi jo ilmoittanut, että näkyvyyttä julkaisuille jatkossa irtoaa vain maksamalla rahaa. Oikein hakukoneoptimoiduilla kotisivuilla saat paljon enemmän orgaanisia hakutuloksia, jotka ohjaavat potentiaaliset asiakkaat ottamaan yhteyttä juuri sinuun. Ja mikäli taitoa riittää, optimointia voit tehdä ilmaiseksi itsekin.

Monesti myös vastaan tullut yritysten FB-sivuja, joilla on esimerkiksi erittäin puutteelliset yhteystiedot. Eipä siinä paljon kassakone laula, kun ei ole ketään kelle soittaa tai mitään muutakaan yhteystietoa.

Tosi usein törmää myös siihen, että kotisivut kyllä löytyy, mutta ilman sisältöä ja kaikki se ”hyvä sisältö” löytyykin sieltä Facebookista.

Jos haluat netissä olla ja näkyä, suosittelisin ensimmäisenä julkaisemaan ne perinteiset nettisivut ja siinä rinnalla käyttämään Facebookia (ja tilanteesta riippuen myös muitakin sosiaalisenmedian palveluja) lähinnä markkinoinnin apuvälineenä ja kanavana jolla voit kalastella kävijöitä kotisivuillesi.

Otapa yhteyttä allekirjoittaneeseen, jos sinulta puuttuu vieläkin perinteiset kotisivut FB-sivujesi rinnalta

Posted in Yleinen

Katso myös nämä